Welkom bij Terra Meppel VO
In ons groene schoolgebouw voel jij je vast prettig zodat jouw middelbareschooltijd superleuk wordt!
Het onderwijs van Terra Meppel
Ons onderwijs heeft een fijne mix van theoretische en praktische vakken.
Wij begeleiden jou
Er zijn veel mensen op onze school die jou kunnen helpen met allerlei zaken.
Met plezier naar school
Als jij je fijn voelt, gaat het leren ook beter.
Praktische informatie
We hebben alle praktische informatie voor jou op een rijtje gezet.
Communicatie en informatie
Met elkaar in contact staan. Jij, jouw ouder(s)/verzorger(s) en de school.
Schoolresultaten
Alle cijfers over onze school vind je hier.
Contactgegevens
Wil je ons bellen, mailen of komen bezoeken? Lees hier hoe je dat doet.
Kun je iets niet vinden?
Schoolgids
Inhoudsopgave
Welkom bij Terra Meppel VO
In deze schoolgids vind je veel informatie over onze school. Lees de gids samen met je ouder(s)/verzorger(s) goed door voordat het schooljaar begint. Ook tijdens het schooljaar kan het handig zijn om de gids nog eens door te lezen.
Bij Terra Meppel ga jij ontdekken wie je bent. Waar ben jij goed in? Wat vind je leuk? Welke mogelijkheden biedt ons onderwijs jou in verschillende sectoren en hoe pak je met groen de uitdagingen van deze tijd aan? Wij willen jou bewust maken van en begeleiden in het duurzaam, diervriendelijk en innovatief omgaan met jouw leefomgeving. In ons groene kleinschalige schoolgebouw voel jij je vast prettig zodat jouw middelbareschooltijd superleuk wordt!
Wij wensen jou een fijn schooljaar!
Namens het team van Terra Meppel,
Bonny van der Veen & Richard de Jong, afdelingsdirectie Terra Meppel
Het onderwijs van Terra Meppel
Bij Terra Meppel kun je kiezen voor vmbo-groen en het Groene Lyceum. Ons onderwijs is afwisselend en lekker praktisch: groen, sport en cult vormen een prettige onderwijsmix met de theoretische vakken. Je leert veel over, in én met de praktijk. Dit betekent dat je op pad gaat, bedrijven in de regio bezoekt, werkt aan opdrachten en projecten, en stage loopt. Kortom, Terra is de school waar je denkt én doet!
Ons groene schoolgebouw zorgt ervoor dat jij je prettig voelt waardoor jij jezelf goed kunt ontwikkelen. Het hoofdgebouw van Terra vind je aan de Werkhorst 58. Op het terrein staan ook onze moderne sporthal met beweegtuin en de praktijkgebouwen. Naast deze fijne en veilige leeromgeving staat. Naast deze fijne en veilige leeromgeving staat aandacht voor jou centraal. We kunnen je veel bieden op het gebied van ondersteuning, mocht je dit nodig hebben. Ook is de school niet supergroot, hierdoor ken jij bijna iedereen - lekker overzichtelijk!
Goed groen onderwijs
Terra wil jou en alle andere leerlingen goed groen onderwijs bieden waarbij het leren bij ons op school zingevend en uitdagend is. In onze lessen staat de praktijk centraal. Wij zorgen er voor dat jij goed in staat bent om keuzes te maken voor jouw toekomst na Terra. Hoe we dit doen beschrijven we in ons schoolplan. Iedere vier jaar maken we er een. Daarin lees je ook de missie, visie, kwaliteitszorg en globaal de plannen van Terra voor de komende vier jaren. Kort gezegd: wat vindt Terra belangrijk in haar onderwijs voor jou. Je vindt het schoolplan 2024-2027 hier.
Leerwegen
TL-diploma halen
l je een tl-diploma halen, dan kun je via de gemengde leerweg (gl) een extra theorievak volgen. Je haalt dan een diploma met zes theorievakken en een beroepsgericht vak.
Vmbo-groen
Binnen het vmbo-groen kies je uit 3 leerwegen: bb, kb en gl/tl. Binnen deze leerwegen leer je alles over natuur, dier, voeding, techniek en cultuur. De theorie wordt afgewisseld met de praktijk. Hierdoor heb jij geen lange dagen in het klaslokaal. Naast les in de praktijklokalen ga je veel naar buiten. Je werkt aan praktijkopdrachten, gaat op bezoek bij bedrijven in de regio en je loopt stage. Op deze manier ontdek je wat jij leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.
Jij krijgt bij ons volop de mogelijkheid om je talenten te ontdekken, te ontwikkelen én te benutten. Bij Terra Meppel kun je naast de leerwegen ook kiezen uit drie richtingen: Groen, Sport of Cult. Bij Groen leer je onder andere tijdens de praktijkvakken over omgang met de natuur, dieren verzorgen, een tuin aanleggen, een bloemstuk maken of een lekker gerecht koken. Bij Sport doe je met zoveel mogelijk clinics van verschillende sporten mee. In de Cultklas houd jij je bezig met schilderen, muziek, toneel of fotografie. Klinkt goed toch?
Onderbouw
De onderbouw bestaat uit het eerste en tweede leerjaar. In de onderbouw volg je lessen in de algemeen vormende vakken, creatieve-/technische vakken en daarnaast de vakken die bij de gekozen richting horen. Heb je extra begeleiding nodig, dan kan je in aanmerking komen voor leerwegondersteunend onderwijs. Dit is de extra hulp om het onderwijs in de leerwegen goed te kunnen volgen in de onderbouw.
Bovenbouw
Na de onderbouw in leerjaar 1 en 2 begint in leerjaar 3 het examenprogramma van de leerwegen. Je volgt één leerweg om daarin eindexamen te doen. Alle leerwegen zijn een goede opstap naar een vervolgopleiding in het mbo of havo. Ook zorgen wij ervoor dat er in elke leerweg genoeg afwisseling zit tussen praktijk en theorie.
Terra Meppel werk met homogene en/of heterogene brugklassen. In een homogene brugklas zit je in de klas met leerlingen waar op één niveau les wordt gegeven. In een heterogene brugklas wordt op twee niveaus les gegeven. De lesstof wordt aangepast op jouw niveau zodat er voldoende ruimte is om jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen.
Het Groene Lyceum
Het Groene Lyceum is de andere route naar het hbo. In zes jaar haal jij je vmbo gl/tl én mbo-niveau 4 diploma. Met deze diploma’s kun je meteen door naar het hbo. Het Groene Lyceum is voor leerlingen met tl/havo of hoger advies die niet alleen in de schoolbanken willen zitten. Je werkt samen met je klasgenoten aan verschillende projecten. Ook heb jij de mogelijkheid om binnen deze leerroute vakken te kiezen die passen bij jouw interesses. Kies jij voor het Groene Lyceum? Dan volg je de eerste vier jaar op Terra Meppel (Werkhorst 58). Daarna volg je de laatste twee jaar op de mbo-vestiging van Terra Meppel (Werkhorst 56).
Stages
Leren over, in en met de praktijk. Dat doe je bij Terra Meppel door onder andere stages te lopen om werkervaring op te doen en te ontdekken wat je leuk vindt. Zodat je goed weet wat je kunt verwachten als je later aan de slag gaat.
Het bedrijf waar je stage gaat lopen kan jou vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze kosten zijn dan voor rekening van je ouder(s)/verzorger(s).
Onderwijstijd
Kom je bij ons op school? Dan ga je zoveel uren naar school:
• vmbo: 3700 klokuren per schoolloopbaan
• Het Groene Lyceum: 5400 klokuren per schoolloopbaan (vo en mbo).
In deze uren vallen alle lessen, maar ook projecten, werkweken, schoolkampen, excursies, stages, sportdagen, enzovoort. Houd er rekening mee dat je geen les hebt tijdens de vakantieperiodes en bijzondere dagen zoals Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, zie ook de vakantieplanning. We doen ons uiterste best om te zorgen dat jij altijd les hebt zoals in je rooster is aangeven. Als er lessen uitvallen (lesuitvalbeleid), dan worden die vervangen. Mocht dit niet lukken, dan informeren we jou hierover. Wij hebben extra onderwijstijd ingepland om de lesuitval door bijvoorbeeld ziekte, scholing van personeel en begeleiding van excursies te compenseren.
Lestabel leerjaar 1 (aantal lesuren per week)
Lestabel leerjaar 2 (aantal lesuren per week)
Inspectie van het Onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft het toezicht op de scholen toevertrouwd aan de Inspectie van het Onderwijs. De inspectie doet jaarlijks verslag over de prestaties van onderwijsinstellingen. De meest actuele onderwijsresultaten van Terra vind je op www.onderwijsinspectie.nl.
Wij begeleiden jou
Wij vinden het belangrijk dat jij je goed voelt op onze school. We werken daarom met een onderwijsteam voor jouw leerweg. De docenten en de mentor vormen samen het onderwijsteam. Zo heb je niet elke keer nieuwe gezichten voor de klas.
Daarnaast zijn er veel mensen op onze school die jou kunnen helpen met allerlei zaken. Benieuwd wie dit kunnen zijn? Je ziet het in onderstaande ringenmodel.
Je eigen mentor
Je hebt je eigen mentor. We letten goed op je en kijken of je lekker in je vel zit. Bij je mentor kun je terecht met alles wat jou bezighoudt. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. De mentor is ook het aanspreekpunt voor je ouder(s)/verzorger(s).
Zorgteam/ondersteuningsteam
Dit team ondersteunt mentoren en docenten bij het begeleiden van jou. Het team bestaat uit deskundigen van de school. Daarnaast kan het zo zijn dat deskundigen van buiten de school deel uitmaken van het zorgteam/ondersteuningsteam, zoals de leerplichtambtenaar, jeugdarts en schoolmaatschappelijk werker. In het schoolondersteuningsprofiel (SOP) staat informatie over de verschillende soorten hulp.
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs
Je hebt recht op onderwijs dat goed bij je past. Ook als je extra zorg of hulp nodig hebt. Om dat te kunnen aanbieden, werken scholen samen in regionale samenwerkingsverbanden. Terra Meppel maakt deel uit van Stichting SWV-VO 22.03.
Ouder- en jeugdsteunpunt
Heb jij of jouw ouder(s) vragen over passend onderwijs? Wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Uiteraard kun je bij ons op school terecht. Wil je iemand anders hierover raadplegen, dan kun je terecht bij het Ouder- en jeugdsteunpunt van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs. Dit Ouder- en jeugdsteunpunt is er voor alle ouders van jongeren van een middelbare school binnen ons Samenwerkingsverband en voor jongeren die zelf vragen hebben. Het steunpunt geeft informatie over passend onderwijs, hoe dat in de regio georganiseerd is en wat de mogelijkheden zijn op de scholen voor zorg, jeugdhulp of andere gespecialiseerde ondersteuning. Vragen kunnen gesteld worden en twijfels kunnen besproken worden, zónder dat dit invloed heeft op bijvoorbeeld beslissingen van school.
Een decaan voor jouw toekomstplannen
De decaan helpt jou bij alle vervolgkeuzes. Welke sector past bij jou? Welk profiel en/of vakkenpakket heb je nodig? Welke vervolgopleiding of beroepsrichting kies jij straks? De decaan geeft jou alle informatie en advies, maar organiseert hiervoor ook meeloopdagen op mbo-scholen of bedrijfsbezoeken.
Met plezier naar school
In een ruimte waar veel mensen bij elkaar zijn, kunnen we er niet aan ontkomen om een aantal regels vast te stellen. We houden de regels zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk, zodat iedereen er gemakkelijk mee kan omgaan en er geen verwarring hoeft te zijn over wat nu wel en niet is toegestaan.
De school- en omgangsregels van Terra Meppel
Verbinding: We leren en werken samen.
Vertrouwen: We hebben respect voor elkaar. Wij mogen onszelf zijn.
Veiligheid: We zorgen voor elkaar. We lopen rustig door school.
Verantwoordelijkheid: We zorgen samen voor een mooie en schone school.
We passen goed op de spullen van onszelf en anderen.
Daarnaast zijn er ook andere regels en afspraken waar je je aan moet houden. Samen zorgen wij voor een veilige school.
o Medeleerlingen spreek je aan bij de voornaam. Personeel met meneer of mevrouw.
o Je fiets en/of brommer parkeer je op de aangewezen plek.
o De stalling is alleen toegankelijk om je fiets of brommer te stallen of op te halen.
o Het is niet toegestaan om met een landbouwvoertuig naar school te komen.
o In de school draag je geen jas en/of capuchon, muts of pet.
o In de school loop je op gewone schoenen. De werkschoenen mag je aan tijdens de praktijklessen in het praktijkgebouw.
o Tijdens de gymlessen draag je sportkleding en geschikte schoenen. Buitenschoenen worden niet gedragen in de zaal.
o Je bent op tijd in de les.
o Leerlingen van klas 1 en 2 (onderbouw) mogen in de pauzes en tussenuren niet van het schoolterrein af.
o Roken in school en op het terrein eromheen is niet toegestaan.
o Mobiel thuis of in de kluis.
Ook heb je als leerling rechten én plichten: dingen die je mag en dingen die je moet. Die worden uitgelegd in het leerlingenstatuut.
Mobiele telefoon
Terra Meppel heeft als telefoonbeleid ‘thuis of in de kluis’. Als jij je telefoon meeneemt naar school dan kun je voor de start van de les je telefoon opbergen in je eigen kluisje. Wanneer je het eerste of laatste lesuur LO hebt, mag de telefoon meegenomen worden naar het sportveld. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je telefoon en je zorgt dat de telefoon niet zichtbaar aanwezig is tijdens de sportles.
Mocht er een medische noodzaak zijn dat je de telefoon bij je moet houden, dan kunnen je ouders hiervoor een formulier invullen. Het formulier kun je hier vinden en mag je ingevuld terugsturen naar de administratie van Terra Meppel via meppelvo@terra.nl.
Een veilige school
Wij willen dat iedereen zich veilig voelt op onze school. Alle afspraken rond schoolveiligheid worden ieder jaar opnieuw vastgelegd in het schoolveiligheidsplan. Daarnaast maakt Terra Meppel gebruik van cameratoezicht. Voor jou en onze veiligheid.
Een fijne school
Als jij je prettig voelt, gaat het leren ook beter. Daarom hebben wij een anti-pestprotocol. In het protocol kun je lezen hoe wij omgaan met pestgedrag en hoe wij dit proberen te voorkomen. Heb je vragen over het anti-pestprotocol? Neem dan contact op met de coördinatoren sociaal veilige school, meneer Groen en/of mevrouw Ten Ham.
Daarnaast onderzoeken we elk jaar wat leerlingen van de veiligheid op school vinden. De resultaten staan op Scholenopdekaart.nl.
Als wij vermoeden dat er sprake is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling, dan handelen wij zoals beschreven staat in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.
Klachtenregeling
Uiteraard willen we dat je een leuke tijd hebt op onze school. Toch kan het gebeuren dat er zich een probleem voordoet. Problemen lossen wij bij voorkeur op daar waar ze ontstaan zijn. Praat erover met je mentor, docent, de (externe) vertrouwenspersoon of met de schoolleiding. Lukt dat niet? Dan volgt de klachtenprocedure. Je kunt hier meer over lezen in de Klachtenregeling.
De interne vertrouwenspersonen van Terra Meppel zijn mevrouw Koudijs en mevrouw Tanahatoe.
De externe vertrouwenspersoon van Terra is dhr. J. (Jan) Wibbens van Het Vertrouwensbureau. Je kunt hem bereiken via tel: 058 105 50 55 / 06 536 971 50 of jan@hetvtb.nl.
Praktische informatie
Boeken en schoolspullen
De school betaalt je boeken en zorgt dat je de juiste boeken krijgt. Daarnaast heb je een aantal schoolspullen nodig die buiten de regeling van gratis schoolboeken vallen. Je ontvangt voordat je bij ons start een brief met meer informatie hierover.
Werken met een laptop
Op Terra volg je onderwijs waar maatwerk, talentontwikkeling én ICT een belangrijke rol spelen. Je werkt daarom met een laptop én met boeken tijdens de lessen. Je gebruikt de laptop op school en thuis. De laptop dien je zelf aan te schaffen, lukt dit niet geef dit dan aan bij de school. We hebben alle tips voor het aanschaffen van een goede laptop voor je op een rijtje gezet, je leest ze hier.
Vrijwillige ouderbijdrage
Niet alle schoolzaken worden door de overheid bekostigd. Daarom vragen wij aan je ouder(s)/verzorger(s) een vrijwillige financiële bijdrage. Jaarlijks kunnen je ouder(s)/verzorger(s) aangeven aan welke schoolvoorzieningen en activiteiten ze willen bijdragen. De algemene bijdrage voor eerstejaars leerlingen bedraagt € 95,- en is bestemd voor vieringen, feesten, sportdagen en materialen voor techniek, kunst en groene vakken. Er kunnen andere bijdragen gelden voor specifieke onderwijsstromen, zoals hGL.
De bedragen voor de kosten voor extra activiteiten (denk aan schoolreis, excursie) voor schooljaar 2024-2025 zijn vastgesteld door de Ouderraad, bekijk hier het overzicht.
De bijdrage is vrijwillig. Jij mag nooit worden uitgesloten van deelname. Het kan echter wel zo zijn dat als het aantal betalende ouders/verzorgers te gering is, het helaas niet uit te sluiten valt dat excursies of andere activiteiten niet kunnen doorgaan.
Voor gezinnen met een laag inkomen zijn er verschillende subsidieregelingen. Via DUO kunt u voor sommige kosten een tegemoetkoming krijgen. Welke kosten u vergoed krijgt, is onder andere afhankelijk van uw inkomen. Meer informatie kunt u krijgen bij de DUO, via telefoonnummer (050) 599 77 55.
Kijk ook eens op de website van Stichting Leergeld. Deze stichting vergoedt kosten die niet of maar gedeeltelijk worden vergoed voor: school (schoolbenodigdheden, kamp, excursies), sportclub, vereniging of kunstzinnige vorming.
Verzekeringen
Ongevallenverzekering
De ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Voor leerlingen geldt dat de verzekering van kracht is gedurende de schooltijden en de reistijd van en naar school en tijdens excursies, kampen, stages en werkweken. Mits die activiteiten van school uitgaan en onder leiding van één of meer docenten plaatsvinden.
Doorlopende reisverzekering
Voor buitenlandse reizen, maar ook voor excursies in Nederland, hebben wij een doorlopende reisverzekering afgesloten voor leerlingen en begeleiders, waarbij zowel het ongevallen- als het aansprakelijkheidsrisico is verzekerd. In deze verzekering is ook een clausule ‘gevaarlijke sporten’ opgenomen.
Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering biedt zowel de school zelf als hen die voor de school actief zijn (personeel, vrijwilligers) dekking tegen schadeclaims ten gevolge van onrechtmatig handelen. Wij attenderen in dat verband op twee aspecten, die vaak aanleiding zijn tot misverstand.
Ten eerste is de school c.q. het schoolbestuur niet (zonder meer) aansprakelijk voor alles wat tijdens de schooluren en buitenschoolse activiteiten gebeurt. De school heeft pas een schadevergoedingsplicht wanneer er sprake is van een verwijtbare fout. De school (of zij die voor de school optreden) moet dus te kort zijn geschoten in haar rechtsplicht. Het is mogelijk dat er schade wordt geleden, zonder dat er sprake is van onrechtmatigheid. Bijvoorbeeld tijdens de gymnastiekles een bal tegen een bril. Die schade valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering en wordt dan ook niet door de school vergoed.
Ten tweede is de school niet aansprakelijk voor (schade door) onrechtmatig gedrag van leerlingen. Leerlingen (of, als zij jonger zijn dan 14 jaar, hun ouders) zijn primair zelf verantwoordelijk voor hun doen en laten. Een leerling die tijdens de schooluren of tijdens andere door de school georganiseerde activiteiten door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, is daar dus in de eerste plaats zelf (of de ouders) verantwoordelijk voor. Het is dus van belang dat ouders/verzorgers zelf een particuliere aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten.
Lesrooster
Bij de start van het nieuwe schooljaar kun jij jouw rooster in Magister bekijken. In jouw rooster vind je de vakken, docenten, lokaalnummers en de lestijden.
Vakanties en vrije dagen
Ziekmelden & bijzonder verlof
Ziekmelden
Als je ziek bent, dan melden jouw ouder(s)/verzorger(s) dit via Magister of telefonisch (0522 253364) bij de administratie van de school. Bij voorkeur vóór 08.30 uur.
Wanneer je niet afwezig bent gemeld, nemen wij contact op met jouw ouder(s)/verzorger(s) om na te gaan waar je bent en om spijbelen te voorkomen.
Betermelden
Als je weer beter bent, geef je dat voor je eerste lesuur door aan de administratie. Ouder(s)/verzorger(s) mogen dit ook doorgeven via meppelvo@terra.nl.
Bijzonder verlof
Extra vrij nemen, langer met vakantie gaan of tussendoor op vakantie gaan mag niet. Dit staat in de leerplichtwet. Soms kan hierop een uitzondering worden gemaakt. Bijzonder verlof kan door je ouder(s)/verzorger(s) worden aangevraagd, bijvoorbeeld omdat door de aard van het beroep van (één van) de ouder(s)/verzorger(s) het gezin niet binnen de schoolvakanties op vakantie kan. Dit verlof mag niet langer zijn dan tien schooldagen en niet in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar.
Andere bijzondere omstandigheden zijn bijvoorbeeld een verhuizing van het gezin, een (huwelijks)jubileum van een familielid of religieuze verplichting.
Bijzonder verlof wordt aangevraagd middels een formulier. Het verzoek dient twee weken van tevoren ingediend te worden. Het formulier vind je hier of vraag je op bij de administratie van de school. Het ingevulde formulier kan ingeleverd worden bij de administratie of gestuurd worden naar meppelvo@terra.nl.
Schorsing en verwijdering
Als een leerling regels en voorschriften overtreedt, kan hij/zij straf krijgen, dat uiteindelijk kan leiden tot schorsing of verwijdering. Hiervoor heeft Terra een protocol opgesteld.
Schoolverzuim
Ongeoorloofd schoolverzuim betekent dat je afwezig bent zonder dat je hiervoor een geldige reden hebt. Bijvoorbeeld spijbelen. Terra heeft regels opgesteld rondom ongeoorloofd schoolverzuim. Deze regels staan in het verzuimprotocol. Een van de regels is dat je de gemiste tijd inhaalt en dat we jouw ouder(s)/verzorger(s) op de hoogte brengen.
Kluisjes
Slepen met je rugzak? Nergens voor nodig vinden wij. Daarom zijn bij ons op school kluisjes aanwezig. Alle leerlingen krijgen een kluisje, hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt er alles in kwijt, zoals je boeken en gymkleren die je op dat moment niet nodig hebt. En ook belangrijk, je kunt je kluisje op slot doen. Op deze manier willen we het risico op diefstal beperken.
Als we denken dat de kluisjes verkeerd worden gebruikt, hebben we het recht om de kluisjes te controleren.
Communicatie en informatie
Magister
In Magister staan het rooster, je studieresultaten en het huiswerk wat je per les en per vak hebt.
Contact met ouders
Wij houden op verschillende manieren contact met jouw ouder(s)/verzorger(s). Hierbij is jouw mentor het eerste aanspreekpunt voor je ouders. Ook worden je ouder(s)/verzorger(s) een aantal keer per jaar uitgenodigd op school, bijvoorbeeld voor een ouderavond. Je ouders kunnen, net zoals jij, in Magister. Zij kunnen de app installeren en zo makkelijk op de hoogte blijven van alle meldingen. Andere belangrijke informatie en documenten vinden zij in deze schoolgids en op de website. Daarnaast wordt een aantal keer per jaar een nieuwsbrief gestuurd.
Zijn je ouders gescheiden? Dan moeten je ouders in eerste instantie elkaar informeren. Is dat niet mogelijk? Dan kunnen zij contact op te nemen met jouw mentor (protocol gescheiden ouders).
Leerlingenraad
Terra Meppel heeft een actieve leerlingenraad. Deze leerlingen komen bijeen voor verschillende onderwerpen. Dit kunnen zaken zijn die vanuit school worden ingebracht, maar de leerlingen kunnen vanzelfsprekend ook zelf met onderwerpen komen.
Ouderraad / ouderklankbordgroep
Terra heeft een algemene Ouderraad. Deze raad komt op voor alle leerlingen en ouders/verzorgers van Terra. Daarnaast heeft Terra Meppel ook een eigen lokale Ouderklankbordgroep. Deze groep bestaat uit ouders van leerlingen op onze school. Hebben jouw ouder(s)/verzorger(s) vragen en/of suggesties? Dan kunnen ze contact opnemen met de Ouderraad via ouderraad.terra@terra.nl en/of de Ouderklankbordgroep via ouderklankbord.meppelvo@terra.nl.
Beelden gebruiken
Tijdens allerlei activiteiten op school worden regelmatig beeldmateriaal (foto’s en films) gemaakt. Een deel van dit beeldmateriaal kan worden gebruikt voor publicitaire doeleinden en is bijvoorbeeld te zien op de website of social media. Het kan zijn dat jij op een foto of in een film te zien bent. Daarom vragen wij jouw ouder(s)/verzorger(s) om toestemming voor plaatsen van foto’s/films. Het is altijd mogelijk om die toestemming weer in te trekken. Deze wijze van omgang met beeldmateriaal is vastgelegd in het protocol Omgaan met beeldmateriaal.
Schoolresultaten
Terra Meppel heeft 541leerlingen op school (schooljaar 2023-2024).
Doorstroom
Bij Terra Meppel is het percentage leerlingen dat in schooljaar 2022-2023 zonder vertraging de onderbouw (leerjaar 1, 2 en 3) doorloopt 96,1%.
Slagingspercentage
In onderstaande tabel zie je hoeveel leerlingen geslaagd, gezakt of vertrokken zijn. Deze gegevens hebben betrekking op het schooljaar 2022-2023. De Slagingspercentages zijn berekend op resultaten Geslaagd en Afgewezen. Teruggetrokken is niet van invloed op de percentages.
Uitstroomgegevens
In schooljaar 2022-2023 zijn de geslaagde leerlingen uitgestroomd naar opleidingen binnen de volgende sectoren:
Meer cijfers en informatie
Wil je meer weten over de resultaten van onze school? Kijk dan op Scholenopdekaart.nl. Wil je meer weten over leerlingen die vroegtijdig van school gaan? Kijk dan op Ocwincijfers.nl.
Contactgegevens
Contactgegevens
- Werkhorst 58 7944 AV Meppel
- 0522253364
- meppelvo@terra.nl
- DCTerraconnect.nl
Plan je zoek aan onze school